a cool image

JC Straaltechniek

is uw specialist op het gebied van snelle en professionele verduurzaming van elke ondergrond.

a cool image

Duurzaam onderhoud?

Wij hebben de oplossing voor ieder project, gericht op de lange termijn.

a cool image

Laat uw object weer stralen!

Met onze expertise in oppervlaktebehandelingen zorgen wij ervoor dat uw project weer blinkend voor dag komt.

Stralen

Stralen

Stralen is dé manier om een ideale ondergrond te creëren voor het duurzaam laten hechten van een coating of coatingsysteem. JC Straaltechniek levert uitstekende kwaliteit tegen een aantrekkelijke prijs. Ons team beschikt over uitgebreide vakkennis om van uw project weer een stralend geheel te maken. Ook grote of afwijkende materialen vormen voor ons geen probleem. Wij nemen u graag de zorg uit handen. Neem contact met ons op, wij helpen u graag!

Waarom stralen?

U wilt uw onbehandelde, oude of beschadigde object of oppervlak (opnieuw) laten verven of coaten. Cruciaal daarbij is dat de ondergrond schoon is en opgeruwd wordt. Oude verflagen, roest en vuil moeten eerst worden verwijderd. Alleen dan hecht de nieuwe toplaag optimaal zodat u een duurzaam resultaat verkrijgt.

Welke materialen en objecten kun je laten stralen?

Alle ondergronden kunt u bij ons laten stralen: alle metalen (incl. RVS), alle houtsoorten en alle soorten kunststoffen. Allerlei soorten objecten kunnen gestraald worden. Van machineonderdelen tot complete vrachtwagens en van meubels tot complete staalconstructies. De grootte van het object is daarbij geen belemmering; wij houden wel van een uitdaging. Maar ook voor kleine objecten hebben wij de juiste uitrusting.

Op onze drie locaties kunnen wij de meest uiteenlopende objecten voor u behandelen:  

De locatie op Velsenstraat 6 in Werkendam beschikt over een straalcabine van 15 x 6,5 x 6 m en een glasparelcabine van 7 x 4 x 3,5 m. Hier behandelen we de kleinere, meer bewerkelijke objecten. Denk hierbij aan objecten waarbij er veel afgeplakt moet worden. Of juist kleinere en minder zware onderdelen tot ca. 10 meter lengte en een gewicht van maximaal 3 ton.

Onze locatie op Jakobsstaf 3 in Werkendam is speciaal ingericht voor grote objecten. Alles wat over de weg vervoerd kan worden past hier naar binnen. De toegangsdeur is 10 meter breed en 7 meter hoog. De bovenloopkranen maken het mogelijk om grote en zware objecten, tot maximaal 40 ton, eenvoudig te verplaatsen. De straalcabine op deze locatie heeft een afmeting van 25 x 7 x 10 m.

Onze derde locatie bevindt zich in op Estalandweg 3 in Vlissingen. Op deze locatie behandelen we vooral groot materieel zoals bijvoorbeeld grote, complexe offshore installaties. Door de strategische ligging aan het water is deze locatie ook bereikbaar voor zeegaande schepen. 

Hoe werkt het?

Stralen is een techniek waarbij het straalmiddel met hoge snelheid tegen het te reinigen oppervlak wordt geblazen. De benodigde energie hiervoor wordt opgewekt door perslucht. Daar waar het straalmiddel contact maakt met het oppervlak ontstaat een ‘inslag’ die ervoor zorgt dat oppervlakteverontreinigingen effectief worden verwijderd. (Bijv. roest wals, gloei en giethuis, oude verflagen en vuil.) Het oppervlak wordt in de eerste plaats schoon, maar ook ruw, waardoor een uitstekende ondergrond ontstaat voor een optimale hechting van de nieuwe laag verf of coating.

Straalmiddelen

Er zijn verschillende soorten straalmiddelen. Het straalmiddel is afhankelijk van het materiaal dat behandeld wordt en de gewenste vervolgbehandeling. De uiteindelijke ruwheid van het oppervlak hangt af van de mate van stralen, het gebruikte straalmiddel en de inslagkracht van het straalmiddel.

Wij maken gebruik van verschillende soorten straalmiddelen:

Staalgrit

Staalgrit is het meest gebruikte straalmiddel. Het verwijdert roest en diverse soorten vervuiling of een effectieve manier. Een belangrijke eigenschap van dit straalmiddel is dat het een hoge slijtvastheid heeft, waardoor het hergebruikt kan worden.

Korund

Korund, ook wel aluminiumoxide genoemd, is een zeer fijn en hoogwaardig straalmiddel en is geschikt voor non-ferro metalen, zoals aluminium, koper, lood, zink, brons en messing. Korund is een relatief zacht straalmiddel en is met name geschikt voor de zachtere of dunnere oppervlakten. Het grote voordeel van dit middel is dat het ijzervrij is waardoor het niet roest.

Glasparels

Dit straalmiddel bestaat uit fijne glasbolletjes en is het meest geschikt voor non-ferro materialen, maar ook voor diverse soorten hout en meubels. Door uw meubels te stralen worden houtnerven goed zichtbaar. Glasparel wordt ook gebruikt om RVS en aluminium te reinigen, polijsten of te matteren en om de ruwheid van de oppervlakte te verminderen. Voor glasparelstralen hebben wij een aparte glasparelcabine.

Sa-kwaliteitsnorm

De reinheidsklassen zijn vastgelegd in de internationale norm ISO 8501-1. Dit is een gestandaardiseerde manier om de mate van reinheid van een gestraald oppervlak te beschrijven. Wij werken volgens deze Sa-kwaliteitsnormen.

Wilt u uw project ook (weer) laten stralen? Neem dan contact met ons op, wij helpen u graag!

wij werken voor

onze andere diensten

Conserveren

Bescherm uw materiaal tegen invloeden van buitenaf door één of meerdere lagen coating of verf aan te brengen. In onze moderne werkplaats kunnen we veel verschillende producten verspuiten.

Lees verder

kom bij ons werken

  • Vacatures

  • Ons bedrijf groeit en daarom zijn wij altijd geïnteresseerd in vakbekwame en gemotiveerde mensen. Ben jij degene die wij zoeken? Stuur dan een mailtje naar info@jcstraaltechniek.nl met je gegevens.

  • YOUTUBE VIDEO

  • Bekijk onze bedrijfsfilm!

  • Om een indruk te krijgen van de projecten die wij leveren moet u onze bedrijfsfilm gezien hebben! Van een klein onderdeel tot een grote landbouwmachine en van een set balken tot een compleet jacht. Wij zijn trots op iedere opdracht die we mogen maken. Heeft u vragen over de mogelijkheden met betrekking tot uw project? Aarzel niet om contact met ons op te nemen. Wij helpen u graag met de beste oplossing!